.
 
Home  Calendar  Keresés  Taglista  Csoportok  Regisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenetek

Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (14 fő) Szer. Szept. 13, 2017 6:30 pm-kor volt itt.
Latest topics
» I. osztás
Pént. Szept. 15, 2017 3:00 pm by Iris Lily

» Hey Doc! The past is just the past!
Szer. Szept. 13, 2017 8:28 pm by Talia L. Sarid

» It's time for a...
Szer. Szept. 13, 2017 7:59 pm by Christian Acker

» the Beauty and the Beast - and you, Mr.
Szer. Szept. 13, 2017 4:26 pm by Talia L. Sarid

» Let's make a deal
Hétf. Szept. 11, 2017 9:14 pm by Christian Acker

» Explain, explain!
Vas. Szept. 10, 2017 7:12 am by Rhodan Bear

» The beginning of a beautiful friendship? (18+)
Szomb. Szept. 09, 2017 10:54 am by Vendég

» I want it now!
Szomb. Szept. 09, 2017 9:12 am by Areus Jahn

» Az első nap a világvégéig (Szabad játék) 18+
Csüt. Szept. 07, 2017 2:41 pm by Lukas Schmidt


Share | 
 

 Világleírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég

VendégTémanyitásTárgy: Világleírás   Szomb. Aug. 26, 2017 7:57 pmVILÁGLEÍRÁS

Hogyan is bánik el a Föld azzal, ha népessége a kétszáz milliárd közelébe ér? Leginkább sehogy, csak megtanul vele együtt élni.

Óriási házakat emel, melyek egymagukban képesek egy-egy kisebb városnyi ember befogadására és úgy-ahogy ellátására, s ha már ez sem elég, betelepíti például a sivatagokat is, újabb és újabb városokat emelve, ugyanezen mintára.
A gyorsan fogyó élelemkészleteket abból pótolják, ami még bőven akad, protein és fehérje szeleteket, krémeket, leveseket gyártva. A népesség nagyja úgysem tudja már, milyen is mondjuk egy marha külleme és íze. Energiaforrásként az elektromos viharokat csapolja meg óriási, a városok körül, falaikon kívül álló villámhárítókkal, de még a légoltalmi szirénákat is azért üzemeli be, hogy a közeledő savasesős, és homokviharokat jelezze.

A városokban, a magas falakon belül olyan kisebb zárt közösségek alakulnak ki, melyek szintén abból élnek meg, amire lehetőségük van. Elméletben még létezik a bűn fogalma, de már csak az Elitnek és a Bíráknak jelenti ugyanazt, mint régen. Ők hozzájutnak még normális ételhez, viszonylag tiszta vízhez, és nem is szűkölködnek.

A vizet egyébként, külső forrásokból nyerik főleg. A városon kívüli artézi kutakból, mélyen a felszín alól, ahová már a kőzetek által megszűrve érkezik. De ennek mennyisége nem igazán számottevő, pótlásra van szükség. Ezen pótlás pedig a tengerek-menti városokból érkezik, sósvíz formájában, tartályokban, vonatokkal. Lepárlással tisztítják, aminek során rengeteg a kicsapódó só mennyisége. Ezt nem csak fűszerként, de konzerváló anyagként is hasznosítják.

Aki viszont nem az elit létszámát gyarapítja, az másokét ritkítja többnyire. A szükség nagy úr, alapos indok a szervezett bűnözésre. Csempészek, fegyverkereskedők, bérgyilkosok, szajhák, tolvajok... Sokan adnák el még a lelküket is pár kiadósabb falatért, vagy egy szippantásnyiért a tornyok magasabb emeleteinek tisztább levegőjéből, vagy védhetőbb szintek nyugodtabb éjszakáiért.

Hive City is egy a fentiek közül. Távol már a nagyobb városoktól, a sivatag szélén. Más városokkal csak a ritka vonatforgalom köti össze, amiről sosem tudni, hogy élelmet hoz-e, vagy épp újabb lakókat az amúgy is egyre inkább fennálló zsúfoltságba.
Falain belül épp ezért nem gyakori és nem is sok az idilli pillantok száma az átlagember számára. A legtöbb még azt sem feltétlenül tudja, hogy a közvetlen szomszédja nem dobja-e fel valamelyik nagyobb gangnél valamiért, akár koholt váddal is, hogy a városfalon túlra legyen toloncolva, s így elbitorolhassa a közeli lakást a kölkeinek. Saját családon belül is bizonytalan lehet az életben maradás, a sokadikként született gyermek küzdelme a fennmaradásáért hatványozottan nehezedik, ahogy egyre nehezebb megosztani az étel, és vízadagot. Ugyanígy még a tömegközlekedést jelentő teherliftek valamelyikébe szállni is jelentős kockázat lehet egy fegyvertelennek.

Korunkban megrekedtünk a 2010 körüli évek technikai fejlettségi szintjén, fölöslegessé vált például más bolygók felfedezését hajszolni, amellett, hogy a rá fordítható erőforrásokból amúgy is rég kifogytunk. Ugyanígy, az már gazdagnak mondható, akinek működőképes motorhajtotta járműve van, hiszen a legtöbb ilyen már a homokot és rozsdát köhögi fel. Tömegközlekedési célra az Elit, az 1-es és 2-es kerületen belül villanyáram hajtotta kisebb vonatszerelvényeket használhat, melyek ingázó járatként működnek. A külsőbb kerületekre robbanómotoros járművekkel közlekednek általában, már ha nem féltik az életüket az esetleges csoportos rajtaütésektől. Mert akinek motoros járműve van, az már gazdagnak mondható...
A nem-elit negyedek közlekedése a gyalogos, kerékpáros, vagy riksás megoldás.

Az egészséges állatok megléte is vagyonosságot jelent, kevés az olyan élőlény, amit nem sütöttek meg még nyárson. De egyébként is gondot jelent számukra is a növekvő mocsok, a fertőzések, nem is beszélve a korábbi belterjes szaporodásról.

Ami még fontos: a zéró tolerancia. Vagyis, akit a lakosság, sajátos felfogás szerint bűnözőnek ítél, azt ha nem feldolgozzák vagy kényszermunkára fogják, akkor a falakon kívülre dobatják, a sivatagba. Arra a helyre, amiről túl sok mindent nem tudunk, csak azt, hogy forróság, temérdek homok és óriásira nőtt, többnyire folyton éhes állatok honolják.
Fontos még, hogy bár manapság már pártolják a "természetes szelekciót", a népirtást továbbra sem. A tömeges megfertőződéseket, járványos jellegű megbetegedéseket a bírák bevonásával orvosolják, és... felégetéssel.

Azt hiszem, már eleget tudsz arról, hová csöppentél. Eleget ahhoz, hogy megpróbálhass boldogulni.

Üdvözöllek hát a kihalás szélén, küzdelmekkel teli kedves kis városunkban. Remélem, legalább késed van.
Jó szerencsét!
*  *  *  *

Technikai fejlettségünkről és annak okairól bővebben: http://hivecity.hungarianforum.com/t25-technikai-fejlettsegi-szint

Fogyasztási/élvezeti cikkekkel, anyagiakkal kapcsolatban bővebben:
http://hivecity.hungarianforum.com/t53-fogyasztasi-elvezeti-cikkek-a-piszkos-anyagiak


Vissza az elejére Go down
 
Világleírás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Világleírás
» Világleírás
» Általános világleírás
» Kirigakure Shinobi Kódex
» Elhagyatott város

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hive City :: Némi civilizáció :: Kalitkánk :: Világleírás-
Ugrás: