.
 
Home  Calendar  Keresés  Taglista  Csoportok  Regisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenetek

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég :: 1 Bot

Nincs

A legtöbb felhasználó (14 fő) Szer. Szept. 13, 2017 6:30 pm-kor volt itt.
Latest topics
» I. osztás
Pént. Szept. 15, 2017 3:00 pm by Iris Lily

» Hey Doc! The past is just the past!
Szer. Szept. 13, 2017 8:28 pm by Talia L. Sarid

» It's time for a...
Szer. Szept. 13, 2017 7:59 pm by Christian Acker

» the Beauty and the Beast - and you, Mr.
Szer. Szept. 13, 2017 4:26 pm by Talia L. Sarid

» Let's make a deal
Hétf. Szept. 11, 2017 9:14 pm by Christian Acker

» Explain, explain!
Vas. Szept. 10, 2017 7:12 am by Rhodan Bear

» The beginning of a beautiful friendship? (18+)
Szomb. Szept. 09, 2017 10:54 am by Vendég

» I want it now!
Szomb. Szept. 09, 2017 9:12 am by Areus Jahn

» Az első nap a világvégéig (Szabad játék) 18+
Csüt. Szept. 07, 2017 2:41 pm by Lukas Schmidt


Share | 
 

 Technikai fejlettségi szint

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég

VendégTémanyitásTárgy: Technikai fejlettségi szint   Vas. Aug. 27, 2017 2:01 pmTechnikai fejlettségi szint

A 2010-es évek elejére tudjuk datálni, hogy a népességszám robbanásszerűen növekedni kezdett. Megfékezhetetlenül. Így egyvalamit tudott tenni az emberiség: bár népirtást is rendezhetett volna, amellett döntöttek a világ legfelsőbb vezetői a csendben megtartott kongresszusukon, hogy inkább együtt élünk ezzel, mert hát élethez méltó jog, meg hasonlók. Csupa olyasmi, amik mára már természetesen aligha jelentenek valamit.

Nem volt feltétlenül jó döntés. Az erőforrásokat a rengetegek eltartására kellett beforgatni. Hirtelen jelentős összegek és nyersanyagok vonódtak ki a hadiiparból, űrkutatásból, gyógyászati kutatásokból, és szép fokozatosan minden egyébből is, amiben soknullás tőke volt. Elvégre etetni kellett az éhezőket, és fedél kellett az egyre több fej fölé. Akkor úgy látták, hogy jó lehet ez, elvégre még a munkahelyek is ezerszám teremtek, mezőgazdaságban, és az építkezéseken kellett a munkaerő. A népesség növekedéssel beköszöntő éhezést és nincstelenséget felváltotta a hirtelen jött bőség, a dőzsölés, ami viszont mi mást tett volna, mint öngerjesztő folyamatot indított el, egy ördögi spirált. Jómód-még több ember-még nagyobb jómód...

De aztán szép lassan elfogyott az is, ami volt. A földek képtelenek voltak már annyit teremni, amennyit kellett, az állatok elletését már ne is említsük. Százhektárak kezdtek ugaron heverni, majd persze beépülni, és százhektárak lettek megszabadítva az erdőségektől is azért, hogy az újabb és újabb városokat legyen hová telepíteni.
Ismét beköszöntött az éhezés, csak a legkiváltságosabbaknak jut olyan falat az asztalra időnként, melynek eredete könnyen tisztázható.

Az erdőirtásokkal fokozódott a klímaváltozás, azt a kevés kis maradék erőforrást a levegő megtisztítására tett próbálkozásokra kellett fordítani hirtelen, illetve újabb épületek emelésére, a meglévők bővítésére. Meg persze arra, hogy az egyre gyakoribbá váló savasesők elleni védelmet tudják biztosítani a fontos épületeknek. És a villámhárítókra, amik egyben képesek tárolni és elvezetni a természetből lecsapolt villamosenergiát. Talán ez az egyetlen újabb találmány azóta, hogy Föld nevű bolygónk nem épp a jó értelemben véve teljes átalakulásba kezdett.

Vizeket a várost környékező artézi kutakból szerzünk, mélyen a föld alól, ahová már a kőzetek által megszűrve jut, illetve a tengerből, lepárlással.
A közlekedési eszközök szintén elég visszamaradottak: villamosenergiával működő vonatjai például csak az Elitnek vannak, melyek területükön belül, meghatározott vonalakon ingáznak. A város népességének nagyja biciklivel, vagy riksával kényszerül utazni, ha kényelmetlen a kilométereken keresztül tartó gyaloglás.
Ugyanígy csak az Elit rendelkezik mobiltelefonokkal, számítógéppel. A többiek, ha szükséges, CB-rádiókon keresztül tudják tartani a kapcsolatot egymással.

Napjaink tárgyai, eszközei tehát ugyanazok, amik talán egy emberöltővel ezelőtt is léteztek már, vagy még azelőtt.
A városok ráálltak a hulladék újrahasznosítására. Legyenek azok bogarak vagy dögök - hiszen ezekből mindig akad. A központban lévő feldolgozóüzemekben gyártják az Elit, és az alsóbb régiók életben maradásához is szükséges protein, és fehérjekészítményeket, amiket a nagy közönség csak Szintiként ismer.
S mivel a szesz is fogy, meg a "dohányáru", ezek előállítására is megvannak a módszerek, bár javarészt ezek is a hulladékból kerülnek finomításra a fogyaszthatóságig.
Egyéb fejlesztésekre nincs igény és kapacitás igazán. Az orvoslástan is megrekedt az addig ismert szinteken, noha talán most lenne rá nagyobb szükség, mint eddig valaha.
A civilnek viszont ez is nagyobb részben jár. Plasztikai sebészeik vannak, de gyógyszerek is elsősorban az övék, a köznép felé csak a lejárt szavatosságú vagy a kísérleti, bizonytalan hatású gyógyszerek jutnak el.

Bár attól függ, honnan nézzük, mi az, ami szükséges. Manapság már hisznek a népességszabályozásban, úgy mint természetes szelekció, vagy a bandák közti összecsapások. Ezekből legalább van olyan melléktermék is, ami feldolgozásra kerülhet, hogy az anyagmegmaradás törvénye értelmében ellássa a megmaradtakat élelemmel. Vagy ki tudja még, hogy mi mindennel azon kívül.


Vissza az elejére Go down
 
Technikai fejlettségi szint
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Minden napra egy süti, B1 szint a fekete piac és temetkezési vállalkozás
» Part 14 / 6
» Omega szint

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hive City :: Némi civilizáció :: Kalitkánk :: Világleírás-
Ugrás: