.
 
Home  Calendar  Keresés  Taglista  Csoportok  Regisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenetek

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (14 fő) Szer. Szept. 13, 2017 6:30 pm-kor volt itt.
Latest topics
» A Rabló (Halálkufár)
Vas. Jan. 13, 2019 8:23 am by Faye

» Játszol velem?
Szomb. Jan. 12, 2019 12:45 pm by Faye

» Kristoff T. Benett (Mjölnir)
Szomb. Jan. 12, 2019 8:24 am by Faye

» Saját hírdetésünk
Pént. Jan. 11, 2019 7:28 pm by Faye

» Hell or Heaven
Pént. Jan. 11, 2019 7:26 pm by Faye

» World of shadowhunters
Pént. Jan. 11, 2019 7:15 pm by Faye

» Hive City hírei
Vas. Dec. 30, 2018 2:07 pm by Faye

» IC és OC fórumok
Szomb. Dec. 22, 2018 8:55 am by Faye

» Kapcsolatkereső
Vas. Nov. 18, 2018 2:27 pm by Talia L. Sarid


Share | 
 

 Rendfenntartók leírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Faye

Független
avatar
Hozzászólások száma : 41
Érkezett: : 2017. Aug. 20.

Független

TémanyitásTárgy: Rendfenntartók leírás   Szomb. Nov. 10, 2018 9:20 pm
–Rendfentartók-
A szervezetről


A Rendfenntartók Szervezete az Éhinségek Korának első évtizedében nyert létjogosultságot, mikor a folyamatosan lázongó lakosság miatt a világvezetés arra kényszerült, hogy a rendőri, félkatonai, katonai hivatalokat, intézményeket összevonja, hogy megfékezhető lehessen a céltalan népírtás. Az összeolvadó szervezetekből egy olyan csoport emelkedett ki, mely képessé vált arra, hogy a liberális szemlélet és a humánus elbánást szorgalmazó rendeletek teljes eltörlésével valóban hatalmat gyakorolhasson. És ami a legfontosabb, kikiálthatta saját függetlenségét.
Ez a függetlenség abban nyilvánul meg, hogy a város kormányzata ugyan nyújthat be kérvényeket a testületnek, ám számon nem kérheti azok végrehajtását és maguk a vezetőség tagjai sem mentesülhetnek a Törvény szigora alól.

A törvénykezésről


Napjainkban a Törvény megszegése nem ugyan azokkal a következményekkel jár az Elit és a köznép számára.
Azok akik az Elit soraiba tartoznak egy a legfőbb beosztásban álló Bírák által alkotott Ítélőszék előtt kénytelenek felelni tetteikért, ahol nincs aki védje szavaival a vádlottat, ahol az egyetlen személy aki ítéletet mond végül, miután meghallgatott minden érintettett, az maga a Főbíra. Az eljárás menetén kívül a kiszabható büntetések skálája is más, mint a Nép egyszerű tagjainak esetében. Az Elit esetében kiróható börtönbüntetés, melyet az elkülönítő zárkáktól kezdve a szintén Elit családok elítélt tagjaival feltöltött telepek brutális, állatias mocskáig terhelhetnek a vádlottra, leginkább bűnei mibenlététől függően. Ezen felül a halálbüntetés tiltott, ellenben a szabadságvesztés időtartama tetszőleges mértékűre emelhető. Mégis, a legsúlyosabb tettekért nem a Sivatag vagy a bitófa kerül kiszabásra, hanem a Kitoloncolás. Vagyis az eljárás, melynek során a vádlott kitöröltetik a családja teljes családfájából, megfosztatik előjogaitól, elveszti minden birtokolt tulajdonát, magától a névtől is jogilag fosztatik meg és egyszerűen kidobják az Elitet elválasztó falon túlra.

Ezzel szemben a Kerületek utcáit rögtönítélő bírák járják, akik a látott és tapasztalt bűncselekményeket kétféleképp véleményezhetik. Amennyiben érthető az elkövetett cselekedet oka a vétkező jutalma a gyors és biztos halál, ott helyben. Miért lehetne a halál jutalom? Mert a másik verzióra senki épeszű nem vágyhat. Senki sem vágyik arra, hogy a Sivatagba dobják, ahonnan soha életében nem térhet vissza. A Sivatag nagy és életveszélyes...a gyors halál helyett itt a hosszú kínok közötti elpusztulás vár mindenkire.

A felszerelésről…


Minden Bíra, aki a Kerületeket rója kijelölt területeket lefedve, rendelkezik egy folyamatos szervíz alatt álló járművel, esetünkben a városi állapotok miatt ez egy igen jól felszerelt motorkerékpárt jelent. GPS lokátorral, melynek segítségével épp úgy azonosíthatja a saját környezetében lévő kollégákat, miként azok az ő jelenlétét. T
Rendszeresített egyenruha szintén az alapvfelszereltség része, égésálló, hőtartó szövetből készített öltözet, mely még a fagyos éjjeleken is tökéletesen megtartja a testhőt. Ehhez vasalt orrú és talpű, szintetikus bőrrel bevont bakancsok, szolgálati sisak, melyen éjjellátó funkció is van.
Dedikált fegyverzetet tekintve minden egyes aktív szolgálatot betöltő személy saját ujjlenyomatra, magasabb beosztás esetén biometrikus állományra kódolt lőfegyvert birtokol, melyet a lakosság “Bolter” névvel illet.


Hierarchia:Legfőbb Bíra (NJK)


A Rendfenntartók mindenkori vezetője, beosztásánál fogva független döntéshozónak számít, aki meghallgatja az Elit csoporttól és a kormányzattól érkező kérvényeket, panaszokat.

Főbírák


Magasrangú bírák, akik az Elit-negyedben elkövetett bűnesetek feletti törvénykedést végzik a Lord Marshall-al kiegészülve, számuk sosem haladhatja meg az ötöt.

Bírák


A Törvény tényleges végrehajtói és betartatói, rögtönítélő személyek akik teljes jogkörüknél fogva szabhatnak ki büntetést a lakosság tagjaira és ennek teljesítését is személyesen végzik el. Felszerelésükről fentebb tettünk említést, általában magányosan járják a Kerületek utcáit, megszabott területeket fedve le szolgálati körzetként. Ők a posztereken látható Törvény.

Kadétok


Olyan növendék aki még az Akadémia padjait és gyakorlótereit koptatja, leendő Bírákról beszélhetünk tehát, akik még nem estek át az első éles bevetésükön és a való világban történő vizsgájukon. Átlagos életkoruk 17-19 év.
A rendfenntartókhoz tartozás feltétele:
- az előtörténetből derüljön ki, milyen úton-módon lett részese ennek az acélkeménységű csoportnak?
- az öt főbíra szerepének betöltésére kiemelt részletességű karakterlapokat, aktív karaktereket várunk, mivel a közösségnek szüksége van vezetőire.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Rendfenntartók leírás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hive City :: Némi civilizáció :: Kalitkánk :: Csoportok-
Ugrás: