.
 
Home  Calendar  Keresés  Taglista  Csoportok  Regisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenetek

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (14 fő) Szer. Szept. 13, 2017 6:30 pm-kor volt itt.
Latest topics
» I. osztás
Pént. Szept. 15, 2017 3:00 pm by Iris Lily

» Hey Doc! The past is just the past!
Szer. Szept. 13, 2017 8:28 pm by Talia L. Sarid

» It's time for a...
Szer. Szept. 13, 2017 7:59 pm by Christian Acker

» the Beauty and the Beast - and you, Mr.
Szer. Szept. 13, 2017 4:26 pm by Talia L. Sarid

» Let's make a deal
Hétf. Szept. 11, 2017 9:14 pm by Christian Acker

» Explain, explain!
Vas. Szept. 10, 2017 7:12 am by Rhodan Bear

» The beginning of a beautiful friendship? (18+)
Szomb. Szept. 09, 2017 10:54 am by Vendég

» I want it now!
Szomb. Szept. 09, 2017 9:12 am by Areus Jahn

» Az első nap a világvégéig (Szabad játék) 18+
Csüt. Szept. 07, 2017 2:41 pm by Lukas Schmidt


Share | 
 

 Rendfenntartók leírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég

VendégTémanyitásTárgy: Rendfenntartók leírás   Kedd Aug. 29, 2017 4:03 pm

RENDFENNTARTÓK

A TÖRVÉNY Őrei“A Törvény és csak is a Törvény az, ami számít, még ha annak makulátlan tisztaságáért magát a kormányzást is kell az utcák betonjába égetni!”
-Lord Marshall Charon Vex, Hive City, a II. Lázongás idején-A szervezetről…


A Rendfenntartók Szervezete az Éhingések Korának első évtizedében nyert létjogosultságot, mikor a folyamatosan lázongó lakosság miatt a világvezetés arra kényszerült, hogy a rendőri, félkatonai, katonai és fejvadászatra szakosodott hivatalokat, intézményeket összevonja, hogy megfékezhető lehessen a céltalan népírtás, a soha eredménnyel nem járó küzdelem valami csalóka egyensúly fenntartása érdekében. Az összeolvadó szernvezetekből egy olyan csoport emelkedett ki, mely bírta mindegyikk egykori előnyeit, ám hátrányait elhagyta, így képessé vált arra, hogy a korábban a végrehajtó kezeket megkötő liberális szemlélet és a humánus elbánást szorgalmazó rendeletek teljes eltörlésével valóban hatalmat gyakorolhasson. És ami a legfontosabb, kikiálthatta saját függetlenségét, hogy egyetlen, globális képződményként legyen szereplője a mindennapoknak.
Ez a függetlenség abban nyilvánul meg Hive City mocskában, hogy a város kormányzata ugyan nyújthat be kérvényeket a testületnek, ám számon nem kérheti azok végrehajtását és maguk a vezetőség tagjai sem mentesülhetnek a Törvény szigora alól.

A törvénykezésről…


Napjainkban két részre bontható a Törvény megsértését önfejűen magukénak tudó személyek elbírálásának menete, vagyis az Elit tagjainak és a Nép sorainak esetére. Igen, a függetlenség, melyet a szervezet birtokol, megkövetelné, hogy egyazon eljárásnak vessenek alá a két oldal tagjai, ám a praktikusság és a logika miatt, valamint az Elit családok által birtokolt kreditmennyiség miatt, még ha kényszer miatt is, de kettévált az ítélethozatal menete.
Azok akik az Elit soraiba születtek vagy oda küzdötték fel magukat házasságok, szerződések, alkuk értelmében, egy a legfőbb beosztásban álló Bírák által alkotott Ítélőszék előtt kénytelenek felelni tetteikért, ahol még formailag ugyan hasonlatos lehet az eljárás a régi világban megszokott pereskedéshez, ám a gyakorlatban sokkal inkább a sötét középkor boszorkányüldöző eljárásainak mondható, ahol nincs aki védje szavaival a vádlottat, ahol az egyetlen személy aki ítéletet mond végül, miután meghallgatott minden érintettett, az maga a Főbíra. Az eljárás menetén kívül a kiszabható büntetések skálája is más, mint a Nép egyszerű tagjainak esetében. Az Elit esetében kiróható börtönbüntetés, melyet az elkülönítő zárkáktól kezdve a szintén Elit családok elítélt tagjaival feltöltött telepek brutális, állatias mocskáig terhelhetnek a vádlottra, leginkább bűnei mibenlététől függően. Ezen felül a halálbüntetés tiltott, hiszen senki sem venné jó néven, hogyha esetleg egy elhamarkodott kivégzés miatt egy család esne el az örököstől, ellenben a szabadságvesztés időtartama tetszőleges mértékűre emelhető. Mégis, a legsúlyosabb tettekért nem a Sivatag vagy a bitófa, netán a legszigorúbb, mégis legkönyörtelenebb fegyintézet kerül kiszabásra, hanem a Kitoloncolás. Vagyis az eljárás, melynek során a vádlott kitöröltetik a családja teljes családfájából, megfosztatik előjogaitól, elveszti minden birtokolt tulajdonát, magától a névtől is jogilag fosztatik meg és az eddig biztonságot nyújtó kerületből egyszerűen kidobják, úgy, ahogy ebbe a világba érkezett, teljes nincstelenségben.

Ezzel szemben a Nép tagjai a teljes eljárásrend statáriumával kell, hogy szembesüljenek. A Kerületek utcáit rögtönítélő bírák járják, akik a látott és tapasztalt bűncselekményeket kétféleképp véleményezhetik. Amennyiben érthető az elkövetett cselekedet oka, amennyiben valóban a szükség vezette rá azt a bizonyos kezet arra, hogy megszegje a szentnek tekintett Törvény bármely bekezdését, úgy a vétkező jutalma a gyors és biztos halál, ott helyben. Miért lehetne a halál jutalom? Mert a másik verzióra senki épeszű nem vágyhat. A Sivatag perzselő hőségébe száműzve, percről percre többet és többet szenvedve, a biztos elmúláshoz vezető végeláthatatlannak tetsző kínjai, a megszokott veszélyek helyett egy teljesen más környezetbe csöppenés miatt kényszerűleg megszokott új feltételek oly riasztóak az egyszerű halandók számára, hogy mikor bírákat látnak, mikor érzik, hogy értük jöttek, inkább próbálnak olyan tázharcot kezdeményezni, amiben elhullanak, minthogy valóban a homokdűnék közt érje őket a reggel.

A felszerelésről…


Minden Bíra, aki a Kerületeket rója kijelölt területeket lefedve, rendelkezik egy folyamatos szervíz alatt álló járművel, esetünkben a városi állapotok miatt ez egy igen jól felszerelt motorkerékpárt jelent. GPS lokátorral, melynek segítségével épp úgy azonosíthatja a saját környezetében lévő kollégákat, miként azok az ő jelenlétét. Több esetben került feljegyzésre, hogy egy banda kivégzett egy bírát, ennek nyomára pedig éppen a járműve helyzetét jelző szerkezet vezette a nyomában érkező rendfenntartó különítményeket.
Rendszeresített egyenruha szintén az alapvfelszereltség része, égésálló, hőtartó szövetből készített öltözet, mely még a fagyos éjjeleken is tökéletesen megtartja a testhőt. Ehhez vasalt orrú és talpű, szintetikus bőrrel bevont bakancsok, lábszár-, térd-, könyök-, és gerincprotektor tartozik, melyekre kerámialapokkal bélelt mellény kerül a szabad mozgás érdekében. Szolgálati sisak szintén kiutalásra kerül, melynek indokolt esetben éjjellátó funkcióval is felszerelhetősége megkönnyíti az éjszakai rajtaütéseket. Mindezidáig példátlan, hogy erre valaha is szüksége lett volna bármely Törvényőrnek.
Dedikált fegyverzetet tekintve minden egyes aktív szolgálatot betöltő személy saját ujjlenyomatra, magasabb beosztás esetén biometrikus állományra kódolt lőfegyvert birtokol, melyet a lakosság “Bolter” névvel illet. Ez az átalakított pisztoly képes olyan töltények befogadására, melyek alapvetően szokatlanok volnának egy egyszerű kézilőfegyverhez.

Speciális lőszer:


- (kiegészítés alatt)

A speciális esetekre rendszeresített protokollról…


A Hive életében eddig három olyan eset volt, ami megkövetelte a Rendfenntartók kimagasló és koncentrált közbeavatkozását, ezek sorrendben a következők: I. Lázongás, II. Lázongás, 8-as kerületi járvány. Ezek alapján a következő protokoll eljárások foganatosítása van jelenleg érvényben:
- Tömeges lázongás esetén: 10-15 fős bírói különítmény kivezénylése, ha szükséges több ilyen osztag mozgósítása a lázongás leverésére, esetlegesen PSZH-s kíséret biztosítása.
- Járvány kitörése esetén: NULL TOLERANCIA. Az orvoslás fejlettségi szintje miatt a legfontosabb a fertőzések és járványok terjedésének megelőzése, vagyis az érintett kerület teljes lezárása. Ebben a teljes lezárásban a kerületeket egymástól elválasztó falak kapják a központi szerepet, mindössze a központi kerületek felé nyíló átjáró marad nyitva, amin keresztül fertőtlenítő alakulatok vonulnak fel, hogy a biztos megfékezés jegyében lángszórókkal prédálják fel az egész negyedet és annak teljes lakosságát. Egyetlen ilyen feljegyzett eset ismeretes a Hive történetében, ennek nyoma a jelenleg fémtemetőnek és roncsmezőnek használt VIII. Kerület.


Hierarchia:Lord Marshall – Legfőbb Bíra (NJK)


A Rendfenntartók mindenkori vezetője, beosztásánál fogva független döntéshozónak számít, aki meghallgatja az Elit csoporttól és a kormányzattól érkező kérvényeket, panaszokat, melyek eljárást sürgetnének, esetlegesen fizikai közbeavatkozást, ám ennek jogosságáról és létjogosultságáról egy személyben dönthet.

Marshall – Főbíra (max 5db)


Magasrangú bírák, akik az Elit-negyedben elkövetett bűnesetek feletti törvénykedést végzik a Lord Marshall-al kiegészülve, mint tényleges bírói testület, ők ülnek törvényt az esetek felett, általában 25-30 évnyi folyamatos és töretlen szolgálat után kerülhet valaki ebbe a pozícióba, számuk sosem haladhatja meg az ötöt.

Judge - Bíra


A Törvény tényleges végrehajtói és betartatói, rögtönítélő személyek akik teljes jogkörüknél fogva szabhatnak ki büntetést a lakosság tagjaira és ennek teljesítését is személyesen végzik el. Felszerelésükről fentebb tettünk említést, általában magányosan járják a Kerületek utcáit, megszabott területeket fedve le szolgálati körzetként. Ők a posztereken látható Törvény.

Undercover Judge – Beépített Bíra


Olyan bírák, akik az akadémiai képzésük során kimagasló teljesítményt értek el és a kiképzők együttes véleménye szerint alkalmasak a beszivárgásra. Teljesen egyedül és függetlenül teljesítenek szolgálatot, semmilyen kapcsolatuk sincs a szervezet vezetőségével, mindössze a szolgálatba rendelő parancsuk sorszámára hivatkozva léphetnek kapcsolatba a Rendfenntartó csoport valóban magas beosztást ellátó tagjaival és csak is kiemelkedően fontos esetben. Nem kirívó eset, hogy egy-egy bandaháború megfékezésére érkező bíra éppen egy beépített kollégával került tűzharcba. Bírói minőségük miatt birtokolnak saját Boltert, amit minden esetben a legnagyobb titokban őriznek, hiszen már puszta birtoklása is halálos ítélet a fejükre a Kerületek mocskában.

Cadet – Kadét


Olyan növendék aki még az Akadémia padjait és gyakorlótereit koptatja, leendő Bírákról beszélhetünk tehát, akik még nem estek át az első éles bevetésükön és a való világban történő vizsgájukon. Átlagos életkoruk 17-19 év.

Intéző


Nem tartoznak a Rendfenntartó testülethez. Mégis szükséges kitérni létezésükre, mivel az Elit alkalmazásában álló személyekről van szó akik próbálják a belső konfliktusokat megoldani még mielőtt a Bírói Testület elé kerülne egy-egy kínosabb eset. Tagjaik az Elit és a Civilek soraiból kerülnek ki, munkakörük megbízóik elvárásaitól függ, felszerelésük is ennek alapján változó, de nyílt fegyverhasználat esetén rendelkezniük kell fegyvertartási engedéllyel. Bármikor felelősségre vonhatóan a Bírák által.

JELENLEGI TAGOK ÉS RANGJUK:

Lord Marshall – NJK

Marshall (max 5db)

Judge

Undercover Judge
Lazarus Hopkins

Cadet

Intéző
Rhodan Bear

Vissza az elejére Go down
 
Rendfenntartók leírás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hive City :: Némi civilizáció :: Kalitkánk :: Csoportok-
Ugrás: