.
 
Home  Calendar  Keresés  Taglista  Csoportok  Regisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenetek

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (14 fő) Szer. Szept. 13, 2017 6:30 pm-kor volt itt.
Latest topics
» I. osztás
Pént. Szept. 15, 2017 3:00 pm by Iris Lily

» Hey Doc! The past is just the past!
Szer. Szept. 13, 2017 8:28 pm by Talia L. Sarid

» It's time for a...
Szer. Szept. 13, 2017 7:59 pm by Christian Acker

» the Beauty and the Beast - and you, Mr.
Szer. Szept. 13, 2017 4:26 pm by Talia L. Sarid

» Let's make a deal
Hétf. Szept. 11, 2017 9:14 pm by Christian Acker

» Explain, explain!
Vas. Szept. 10, 2017 7:12 am by Rhodan Bear

» The beginning of a beautiful friendship? (18+)
Szomb. Szept. 09, 2017 10:54 am by Vendég

» I want it now!
Szomb. Szept. 09, 2017 9:12 am by Areus Jahn

» Az első nap a világvégéig (Szabad játék) 18+
Csüt. Szept. 07, 2017 2:41 pm by Lukas Schmidt


Share | 
 

 Elias kruger

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Sebastian Acosta

Cégvezető
avatar
Foglalkozása: : CEO of Advanced Chemical Solutions
Tartózkodási helye: : Elit negyed
Hozzászólások száma : 8
Érkezett: : 2017. Sep. 03.

Cégvezető

TémanyitásTárgy: Elias kruger   Csüt. Szept. 07, 2017 10:18 am

SZABAD

Elias Kruger

## Irgalmas ## Iain Glen ## 46 ##


Akiről szó van

Nos. Ő egy orvos. Vagyis az volt. Egy briliáns elméjű orvos. Egy acélmunkás fia volt, de jól kitört azzal, hogy orvos lett. Apajában véve volt és van is hozzá tehetsége, hogy életeket mentsen. De a tudás. A tudás korlátozott. bármilyen tanulmányt veszünk alapul a legjobb tapasztalatszerzés még mindig a régi iskola. A próba és a hiba útja.  Egy orvosnál ez a halott embereket jelent. Nem túlkecsegtető igaz-e? Főleg ha ez az orvos szánt szándékkal ölte meg a betegeit. De vajon elmondták azt neked, hogy akikkel kísérletezett már halálra voltak ítélve? Hogy a többi kollégája már lemondott róluk?  Csak fájdalomcsillapítót adtak nekik néha még azt sem. Elias, viszont megpróbálta megmenteni őket. És másokat is. Olyanokat, akiknek még a társai se tudtak volna segíteni. A tudásnak ára van. És ő végül megfizette ezt az árat.
Azt mondták szörnyeteg. De nem hitte el. Nem akarta elhinni, hogy az a sok áldozat, amit hozott hiába való volt. Kitaszították, és a letaszították. Megvonták a doktorátusát és nyomorban kényszerült élni. Egy ideig…
A kezem alatt dolgozva, talán még el is hiszi, hogy nagy ügyet szolgál. Az emberek életét hivatott megmenteni. Nem ingott meg ez a hite még akkor sem mikor az élete műve romba döntött egy egész negyedet.


Párhuzamosok a végtelenben

Miért ne lenne róla szó? Ő az ember, aki korunk negyedik lovasa. A két lábon járó halál. Aki mellesleg szerintem kicsit kattant is. De nem hibáztatom érte. Ebben, világban épeszű embernek lenni?
Csak gondolj, bele ép ésszel miből van a szinti és soha többé nem akarnád megenni. Mégis megteszed. Ennyi erővel ebben, városban a kannibalizmus régóta elfogadott és tényszerű alap feltétele az életnek. És még őt nézitek kegyetlennek?

Akárhogy is mint már említettem ő egy acélmunkás fiaként látott napvilágot. Nyomorban élt, de vágott az esze. Akkoriban még volt jó… vagyis jobbféle oktatás. Volt esélye kitörni és meg is ragadta az esélyt. Az orvosi egyetem végeztével elhelyezték egy kórházban. Kapott rendes szállást a civil negyedben és az élelemre vagy a vízre se volt gondja. A jó orvosok aranyat érnek. Mindig is megértek bármilyen pénzt. Ezt a rendszer tudja, és ezért ellátja őket, amennyire teheti.
Végigjárta az orvoslás ranglétráját. hosszú évek alatt. Tanult az idősebb orvosoktól miközben tanoncukként segédkezett az életek megmentésében. Aztán telt az idő, fordult a kocka és neki kellett tanítani az asszisztenseit. Jó hírű orvos volt, aki nem ismerte a lehetetlent és akár a holtat is visszahozta. Egy műszerész dicsőített fia. De a genetikai örökség őt is utolérte. Mint az apja, ő is függő volt. ám míg az apját a májnagyobbodás vitte el az ő függősége a tudás irányi megszállottsága volt. A halálsoron lévő betegeken kísérletezett titokban. Olyanokon, akiknek gyógyíthatatlan betegségük miatt csak az idejük volt még. Napok és hetek. Rák, sugár és vegyi mérgezés, vagy olyan ocsmányságok, amik közelébe a legtöbb doktor nem is, mert menni, mert félt, hogy elkapja.
Elias nem félt. Vagy ha félt is a kíváncsisága legyőzte azt.
Volt, akit sikerült „megmentenie” de a legtöbbje belepusztult a kísérletekbe és a kezeléseibe. Ám a tudással, aminek a birtokába jutott több életet mentett meg, mint a legtöbb kollégája.  Mindenkit hajt valami. Vagy az égbe emel, vagy mélybe taszít. A kollégái is így voltak ezzel. Főleg azok, akik irigyen tekintettek Kruger sikereire a lehetetlennel szemben. Végül egy rá kevéssé irigy ember hozta az ítéletet. Egy barátja rájött miben rejlik a doki tudása. Nem verték nagyra az ügyet. Elbocsátották a kórházból és kidobták a civil negyedből.
Én még orvosi státusza idején ismertem meg őt. Pályafutása vége felé közeledve. Épp akkortájt kezdtem volna a vegyi anyagokról a gyógyszerek felé tendálni és kellett egy jó orvos és kutató a csapat élére.
Mikor meghallottam, hogy kidobták, el sem tudtam képzelni az okot. Briliáns elméjű doktor volt, akiről soha életemben nem néztem volna ki, hogy képes lenne arra, hogy valami nyomorultat élve felvágjon, hogy megnézze mi a helyzet odabent.
És akkor életemben először tudtam, hogy nekem ilyen ember kell. Olyan, aki nem fél vagy sajnál megtenni olyat, amit meg kell tenni.
Megmozdítottam hát pár követ kértem egy szívességet és máris megtaláltam a doktort a nyomor tengerében.
Pár ügyes szó egy jó ajánlat, és a doki már a fedélzeten volt. A tudásnak nagy bűvölete. Olyasmi, aminek nem lehet ellenállni. Tudom én ezt. A tudás hatalom és a hatalomnak is van olyan bűvölete, aminek nem lehet ellen állni, ami még a legszentebbeket is képes megrontani.
A doki ezután annyit kísérletezhetett amennyit akart. Nem szabtam neki gátat erőforrást áldoztam rá. A Legjobb felszerelést, ami pénzért vehető. Egy elvárásom volt: A profit.
A befektetésemnek meg kell térülnie. És ő ezt megértette, elfogadta és megalkotta. A vírust ami ezreket tett sírna néhány nap alatt.

És hozzá az ellenszert.
Amikor a nagy járvány megállításáról beszélnek, mindig felmerül a nevem, de Krugeré sosem. Okkal.
Hivatalosan kruger nem dolgozik nekem. Nem dolgozik senkinek. Nem is létezik.
Ehhez képest elég eredményesen fejlesztett egy ellenszert városunk legnagyobb ragályára.
Én adtam el, de ő fejlesztette ki. Persze utálhatod is őt, azért amit előtte tett. A vírusért, ami elevenen rothasztotta el az embereket.
De nem szabad elfelejteni az egyszerű igazságot. A haladásnak mindig ára van! Te a kreditet fizeted, meg mint árat. Én? Nem is tudom, talán a lelkemet? Kruger az emberi morált áldozta fel a tudomány oltárán.


Lábjegyzet

Emberek vagyunk. Nem vagyunk tökéletesek. Ő sem az. Nem is akar az lenni. Pont ezért keresem. Keresem az irgalmatlan szamaritánusomat. Mert bár én adom el a készítményeket mert én vagy üzletember de ő fejleszti ki.
##
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Elias kruger
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hive City :: Némi civilizáció :: Lakosaink :: Keresett karakterek-
Ugrás: