.
 
Home  Calendar  Keresés  Taglista  Csoportok  Regisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenetek

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (14 fő) Szer. Szept. 13, 2017 6:30 pm-kor volt itt.
Latest topics
» A Rabló (Halálkufár)
Vas. Jan. 13, 2019 8:23 am by Faye

» Játszol velem?
Szomb. Jan. 12, 2019 12:45 pm by Faye

» Kristoff T. Benett (Mjölnir)
Szomb. Jan. 12, 2019 8:24 am by Faye

» Saját hírdetésünk
Pént. Jan. 11, 2019 7:28 pm by Faye

» Hell or Heaven
Pént. Jan. 11, 2019 7:26 pm by Faye

» World of shadowhunters
Pént. Jan. 11, 2019 7:15 pm by Faye

» Hive City hírei
Vas. Dec. 30, 2018 2:07 pm by Faye

» IC és OC fórumok
Szomb. Dec. 22, 2018 8:55 am by Faye

» Kapcsolatkereső
Vas. Nov. 18, 2018 2:27 pm by Talia L. Sarid


Share | 
 

 Világleírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Faye

Független
avatar
Hozzászólások száma : 41
Érkezett: : 2017. Aug. 20.

Független

TémanyitásTárgy: Re: Világleírás   Vas. Nov. 11, 2018 8:07 am
Néhány fontos részlet Hive Cityről- Techinak fejlettségi szint
A robbanásszerű népességnővekedés miatt az erőforrásokat építkezésekre, táplálék előállításár, levegőtisztításra használták fel így nem jutott elegendő pénz például az egészségügy és az iskolarendszer megfelelő fenntartására, így azok elenyésztek majd romjaikba dőltek.
Közelekedési eszközök tárháza is igen megcsappant miután elfogytak az olajkészletek. Kénytelenek voltak napelemmel/árammal működő, ugyanakkor stapabíró járműveket feltalálni, de ezt csak az Elit és a Bírák engedhetik meg maguknak. A köznép gyalog vagy biciklivel közlekedik. A városokat egy vasútvonal köti össze. Ezen szállítanak mindent (ételt, italt, embereket). Ezen keresztül folyik a városok közötti kereskedelem éppen ezért jó célpont a tolvajok számára.
Telefonhálózat csak az első kerületben működik, a külsőbb területeket műholdas telefonokkal vagy bármilyen saját kezűleg összetákolt eszközzel kommunikálnak. Internet hálózat már rég nincs, a külső kerületekben az áramszolgáltatás alig működik.

- Táplálék és víz
Már nincsenek hatalmas szántóföldek, a talaj szennyezettsége miatt szinte lehetetlen bármit a régi, jólismert módszerekkel megtermelni. Az Elit engedheti meg magának egyedül a friss, élelmiszereket (zöldség és gyümölcs). Ezeket jól örzött, viszonylag megtisztított területeken termesztik, vagy hidrokultúra módszerrel.
Állattenyésztés sincs már kizárólag laborkörülmények között. A szükséges fehérjét az elhullott emberekből nyerik ki laboratóriumokban. Ebből állítják elő a szintetikus fehérjeturmixot, amit a legtöbben fogyasztanak.
A vizet főleg külső forrásokból nyerik. A városon kívüli artézi kutakból, mélyen a felszín alól, ahová már a kőzetek által megszűrve érkezik. De ennek mennyisége nem igazán számottevő, pótlásra van szükség. Ezen pótlás pedig a tengermenti városokból érkezik, sós víz formájában, tartályokban, vonatokkal. Lepárlással tisztítják.

- Piszkos anyagiak
Hive City pénzneme a KREDIT. A többi város is kreditet használ, minden város saját címerrel ellátottat gyárt újrahasznosított műanyagból.
Forgalomban csak papírpénz szerű műanyag kredit van, hogy ne érje kár, mint elázás, de elégetni se lehessen könnyen. Az aprópénz nem ismert, mióta a városvezetés tudomására jutott, hogy azt inkább beolvasztják lőszernek, alkatrészeknek.
Az átlag munkás napi bére 7-8 kredit, lakhatásukat emellé a munkaadók biztosítják a 7. körzet tornyaiban. Az átlag lakbér egyéb esetben heti 20 kredit.
Egy adag élelem (szintetikus fehérjeturmix) ára 1 kredit, egy palacknyi vízért (1 liter) 1 kreditet számolnak fel.
Dohány termékek, szeszes italok és drogok ára minőségüktől, terjesztőjüktől és attól függ, hogy melyik negyedben kerül eladásra a termék. (5-20 kredit)

- Újrahasznosítás
A városok igyekeznek minden keletkező szemetet, valamint az összes régről felgyülemlett hulladékot (műanyag, üveg, stb.) újrahasznosítani. Pl.: újrahasznosított műanyagból készül a kredit, vagy hulladékégetésből nyernek áramot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Faye

Független
avatar
Hozzászólások száma : 41
Érkezett: : 2017. Aug. 20.

Független

TémanyitásTárgy: Világleírás   Szomb. Nov. 10, 2018 10:27 amA kihalás kora… VILÁGLEÍRÁS


2230- at írunk!
Eljött a pillanat mikor a föld lakossága elérte a közel kétszáz milliárdot. Sokan sokszor tették fel a kérdést, hogy a tudósok, ha tudtak róla, mi lesz a Föld sorsa… (és tudtak, ez olyan biztos, mint ahogy a Nap felkel minden reggel) miért nem tettek ellene valamit? Miért hagyták így elfajulni a dolgot… vagy az emberek, akik napról-napra jobban szenvedtek, miért nem próbáltak meg változtatni.

Az ember, ahelyett, hogy megállította volna a népességrobbanást, szinte támogatta. Hatalmas városok épültek, amik, ha már nem tudtak a földön terjeszkedni, az ég felé nyújtóztak. Mert arra jó volt a tudomány, hogy gigászi oázisokat emeljenek az elsivatagosodott édenkertek helyére.
Már nem volt különbség sivatag és őserdő között, már a folyók sem hasonlítottak régi önmagukra. Az állatok többsége kihalt, amelyek megtanultak alkalmazkodni, a sugár- és vegyi fertőzések miatt mutálódtak. Megtanultak új zsákmányra vadászni. Az emberre.

A városok köré több tíz méteres falakat emeltek a vadak ellen. Az emberek összezsúfolódtak a városokban, és a lakosság csak nőttön-nőtt, megfékezhetetlen betegségek és bűnözés lett úrrá minden erőd falain belül. Ezért a gazdag emberek, az Elit a városok közepébe húzódtak és újabb falat emeltek maguk köré a fertő ellen, ami talán még a vadaknál is rosszabb. Ők hozzájutnak még normális ételhez, viszonylag tiszta vízhez, és nem is szűkölködnek.

A gyorsan fogyó élelemkészleteket abból pótolják, ami még bőven akad, protein és fehérje szeleteket, krémeket, leveseket gyártva.
A vizet főleg külső forrásokból nyerik. A városon kívüli artézi kutakból, mélyen a felszín alól, ahová már a kőzetek által megszűrve érkezik. De ennek mennyisége nem igazán számottevő, pótlásra van szükség.

A két fal közé szorult mindenki, aki nem az Elit rétegbe tartozik. Csempészek, gyilkosok, szajhák, mindenki, akinek semmije sincsen. A Bírák arra hivatottak, hogy fenntartsák a rendet. Zéró tolerancia van vagyis, akit a lakosság, sajátos felfogás szerint bűnözőnek ítél, azt, ha nem feldolgozzák vagy kényszermunkára fogják, száműzik a külső falon túlra. A végtelen sivatagba. Ahol az emberek megpróbálnak túlélni, de csak a legrátermettebbnek sikerül két napnál tovább fennmaradnia a savas esőtől, radioaktív viharoktól sújtott, vadállatoktól hemzsegő területen. A túlélők, a Nomádok, csoportokba verődve vészelik át a könyörtelen körülményeket.

A mi városunk Hive City, az egyik legnagyobb a fent említett városok között. Viszonylag messze van a többitől, egészen a még élhetőnek mondott terület szélén. Más városokkal nagyon ritka vonatforgalom köti össze. Ez az egyetlen kapcsolata a külvilággal, természetesen ezt is a Elit birtokolja és a Bírák védelmezik. Nagy ritkán sikerül csak megszerezni a vonatokon szállított friss élelmiszert vagy más értékes rakományt az ezekre nem jogosultaknak.
Korunkban megrekedtünk a 2010 körüli évek technikai fejlettségi szintjén, fölöslegessé vált például más bolygók felfedezését hajszolni, amellett, hogy a ráfordítható erőforrásokból amúgy is rég kifogytunk.


Remélem meghozta a kedvedet ez a szösszenet, ahhoz, hogy csatlakozz a város lakóihoz!

*  *  *  *

Ami még fontos:
Az Elit, a Nomádok és a Bírák csoportján kívül, még más csoportok is kialakultak a falakon belül ezekről ITT olvashatsz többet.A hozzászólást Faye összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Jan. 05, 2019 6:29 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Világleírás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hive City :: Némi civilizáció :: Kalitkánk :: Világleírás-
Ugrás: