.
 
Home  Calendar  Keresés  Taglista  Csoportok  Regisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenetek

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (14 fő) Szer. Szept. 13, 2017 6:30 pm-kor volt itt.
Latest topics
» A Rabló (Halálkufár)
Vas. Jan. 13, 2019 8:23 am by Faye

» Játszol velem?
Szomb. Jan. 12, 2019 12:45 pm by Faye

» Kristoff T. Benett (Mjölnir)
Szomb. Jan. 12, 2019 8:24 am by Faye

» Saját hírdetésünk
Pént. Jan. 11, 2019 7:28 pm by Faye

» Hell or Heaven
Pént. Jan. 11, 2019 7:26 pm by Faye

» World of shadowhunters
Pént. Jan. 11, 2019 7:15 pm by Faye

» Hive City hírei
Vas. Dec. 30, 2018 2:07 pm by Faye

» IC és OC fórumok
Szomb. Dec. 22, 2018 8:55 am by Faye

» Kapcsolatkereső
Vas. Nov. 18, 2018 2:27 pm by Talia L. Sarid


Share | 
 

 Wendigo leírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Talia L. Sarid

Orvos
avatar
Foglalkozása: : orvos, igazságosztó
Tartózkodási helye: : Irgalmasok könyvtára
Hozzászólások száma : 27
Érkezett: : 2017. Aug. 27.

Orvos

TémanyitásTárgy: Wendigo leírás   Szomb. Nov. 10, 2018 7:55 pm

– WENDIGO –
Hive gang


Azok, akikről csak suttognak. Azok, akiknek a nevét nem szívesen mondja ki senki.  Azok, akik eljönnek érted, hogy soraik közé emeljenek. Azok, akik már akkor tudják bűnödet ha még csak csecsemő vagy. Akik megtalálnak bárhol jársz. Akikkel megalkudni egyenlő azzal, hogy elvégzik helyetted a piszkos munkát. Akik éjjel járnak, nyomtalanul, hangtalanul. Akik imádják ha félsz, akik imádják ha vérzel.
Azok, akikre megpróbálsz nem gondolni...

A Wendigokat nevezhetjük egyfajta szektának is, akik Nergal istenség szolgájaként tekintenek önmagukra. Ő vallásuk atyja, az első. Az első, aki vért ivott, hogy ezzel erőt nyerjen. Aki így túlélt még a Béke Időszakában a kinti világ perzselő homokjában. Szólt, könyörgött bárkinek, bárminek aki meghallhatta szavait. A legenda úgy tartja, hogy Cain étlen-szomjan bolyongott a dűnék között kitaszítottként, lelkén cipelve minden romlott bűnének a súlyát, de nem akart találkozni a Halállal. Küzdött, hogy élhessen. Küzdött, mert ilyen volt. De sem vizet, sem ételt nem talált, bármerre járt. Csakis a végtelen homokot. A világ még akkor nem ismerte a mostani állapotokat. Az emberek azt hitték ugyanabban a rendben fognak élni és meghalni is, mint amiben születtek. Nem így lett. A szigor, a törvény szigora azonban mindig is lesújtott azokra, akik vétettek ellene. Bolyongott hát, hontalanul, egyedül. Míg nem elfogyott az ereje, megszűnt a küzdeni akarása. Térdre hullott a forró homokban és könyörögni kezdett. Könyörgött az életéért, esküdött arra, hogy mindenki százszorosan kapja majd vissza azt, amit vele tettek. A legenda szerint vér tört fel a homokból. Cain megrémült, de elfogadta a Jelet. És ivott a vérből. Ivott és életben maradt. Ivott, mert tudta, a vérnek ereje van. És ősidők óta alkalmas a bosszúra. A vér a legdrágább kincse az embernek. Mindent megadna érte, hogy megtartsa. Ahogy azt is, hogy elvehesse a másét..

A próféta követőket gyűjtött maga köré, megalapította az Éltető Vér vallást és kutatni kezdett. Kutatott régi, poros könyvekben, tanulmányozott legendákat. Létrehozta saját papságát. Hitte, hogy őket nőnek kell vezetnie, mert a nő az, aki a vért uralja. A Vörös Asszonyt. A nő, hisz vérrel ad életet a gyermeknek, vér szabályozza testének ciklikus működését is. Első vezetőjének lányát tette meg és tanított meg neki mindent, ami szükséges. Ismertette a szertartásokat, képezte. Eközben jegyzeteket készített mindarról, ami azzá tette őket amik ma is: képzett és tökéletes gyilkosokká. Fekete árnyakká, akik a többi hozzájuk hasonlót keresik és emelik soraik közé és akik az arra méltatlanoknak elveszik az életét, vérüket istenük kútjába folyatva. Papjaik, akárcsak soraikba tartozók mind ismerik a gyilkolás művészetét. Zárt közösséget alkotva élték mindennapjaikat egészen addig, míg a világ meg nem változott. A főpap lánya nem tudott gyermeknek életet adni. Magányosan, elzárva élt, nem törődve hitükkel, szokásaikkal. A megváltozott világ azonban feléjük sodort valakit. Valakit, akit kitaszítottak bűnei miatt és aki kívülállóként megölte a főpap lányát. Akit most vezetőjükként tisztelnek.

Ki tartozhat soraikba? Azok, akik pontosan és precízen képesek ölni, betartva a szokásaikat, követve hitüket. Azok, akik csupán véletlenül válnak gyilkossá: csecsemők, akiknek anyja belehal a szülésbe, gyerekek, akiknek rosszul végződik a közös játék. Bárki. Akárki. Kiképzésük hosszú és fájdalmas. Soraikból nem lehet kilépni csak holtan. Azonban attól, mert létezésük szégyenbélyegként él az Elit elméjében, nem csupán saját szórakozásukra teszik, amit tesznek. A pénz, a fegyverek és az élelem is motiváló erő volt arra, hogy szolgálataik bérbe vehetőek legyenek. Megteszik azt, amit az őket megkeresők nem mernek, bár mindennél jobban vágynak. Életük pontos részletei a kívülállók részére nem ismertek. Noha a Bírák tudnak létezésükről, mégsem szívesen merészkednek területükre, mert a gyilkosok gondolata is taszító számukra. A Wendigok mégis élnek és léteznek.

És mindig megtalálnak..Mondd, te bűnös vagy vagy ártatlan? Bűnösebb vagy-e mint ők, csak mert kezedhez nem tapad vér? Nagyobb-e a létjogosultságod mint nekik, mikor nem tisztelsz se Istent se embert? Válaszolj őszintén s egy nap, ők is felelni fognak neked..

Felépítésük:


A Wendigo társadalom matriarchális felépítésű, élükön a királynőjük uralkodik. 

- PAPSÁG


Mivel hitük képzi egész létezésük alapját, a rituálék és a szokásjogok nagyon nagy szerepet töltenek be. A papság soraiba az arra alkalmasakat emelik be, akiket képesnek tartanak arra, hogy elődeik tudását megfelelően adják tovább, az újoncokat pedig megfelelően válogassák össze.

Tagjai:


főpap
Mindig férfi, közvetlen a királynő egyik legfontosabb tanácsadójaként és a papi réteg irányítójaként nagy felelősség hárul rá, nem is szokták sokan megélni a bölcs öregkort. Nagy tudású, a vallást és a szokásokat legjobban ismerő tag, a rituálékért felelős, a könyvtár fenntartója. 

áldozó papok/papnők
Azok, akik közembereket vagy a közhíveket kiválogatják az istennek szánt áldozatként és a kivégzéseket is végrehajtják.  Ők kezelik továbbá a folyóügyeket, kiválasztva a megfelelő személyeket 1-1 feladatra. A közhívek házasságai is az ő hatáskörükbe tartoznak.

papok/papnők
Tanoncok, akik a rituálék és a vallás útját kívánják követni, ezzel segítve társaikat. Tanultak gyógyítást, több nyelven beszélnek, mondhatnánk, hogy szentéletűek de nem azok.

kiképzők
Azok, akik az újoncokat képzik ki, kortól és nemtől függetlenül. Erős, keménykezű hívek, akik már bizonyították rátermettségüket nem is egy helyzetben. Minden kiképzőhöz maximum 2 tanonc tartozik, értük felelősséget is vállalnak.

testőrök
A királynő két állandó testőre, akik soha nem hagyják magára. Az egyiket ő választja, a másikat a papság delegálja mellé.
Választott testőr: Areus Jahn


w'die
A kiképzésüket régen megkapott tökéletes gyilkosok. A büszkeségek. Azok, akik a küldetéseket végrehajtják. Akik kegyetlenek, mégis sebészi pontossággal ölnek meg bárkit akit kell. És azt is akit nem. Férfiak és nők egyaránt a tagjaik.

n'goe
A tagok, akik kiképzés alatt állnak, átestek a beavatási szertartáson és letették esküjüket az Isten és a királynő felé is.

e'wni
Az újoncok, a gyerektől a felnőttekig bármilyen korú és nemű személy a soraik közé kerülhet.

g'en
A Wendigok olyan tagjai, akik ugyan elkövetett dolgaik miatt csatlakoztak, de a kiképzésben nem vesznek részt, helyette a mindennapi feladatokat látják el. Ha úgy tetszik, ők a közemberek.

A Wendigok tetoválásaikról ismerhetők fel leginkább. Minél régebb óta megbecsült tagja valaki, annál többet visel. Tintájuk vér és tinta különleges egyvelege, melyet az első főpap hozott létre.
Továbbá, mivel működésük titokban történik, többnyire a Vigalmi negyed valamely lélekvesztőjében vállalnak munkát, vagy magában a Templomban, ami az ő tulajdonukat képezi.


A wendigokhoz tartozás feltétele:
- az előtörténetből derüljön ki, melyik csoportba és milyen rangon tartozik az adott karakter.
- a legmagasabb rangok betöltéséhez kiemelt részletességet várunk, a Főpap, a két Testőr és természetesen maga a Királynő csakis aktív és felelős személy lehet!

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Wendigo leírás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hive City :: Némi civilizáció :: Kalitkánk :: Csoportok-
Ugrás: